Cum sa ai bani, mereu, pentru totdeauna.

Hahaha, oare e posibil așa ceva? Sau e o himeră pentru cei mai mulți, o poveste ce te face să zâmbești, tu care ai rate de plătit, sau tu care nu ai casă sau tu care poate ai încetat a mai crede că e posibil…??? Habar n-am. Ce știu sigur e că la mine funcționează. Ce pot să-ți atest e că prietenii mei care au un anume fel de a fi nu au probleme, nu se vaită de lipsa banilor…

 

Nu am zis cum să faci să devii bogat. Nu e nevoie să ai mulți bani ca să-ți trăiești viața cum trebuie, nu e cazul nici să-ți imaginezi că citind aceste simple rânduri îți voi destăinui o rețetă inefabilă ce funcționează etern. Nimic nu e etern. Poate dragostea e eternă, sau sentimentul de părinte sau orice gând ce cutremură astrele… Banii nu. Banii sunt făcuți să se miște. Când banii stau pe loc, ei mor, indiferent ce-ți va spune oricine…

 

Pentru ca tu să ai bani mereu, pentru totdeauna…. este extrem de necesar să înțelegi că banii tăi trebuie să circule, adică să plece și să vină iar. Cu cât îi reții mai mult la tine, în buzunar sau în mână, în bancă sau în lucruri ce tot la tine stau (mașină, bunuri, etc) cu atât ei mor mai repede. Nu mă înțelege greșit. Viața e făcută să te bucuri de ea ca și de tot ce te înconjoară. Omul nu se simte bine pe deplin dacă nu are OBIECTE. OMUL are nevoie de OBIECTE. Însă nu uita o clipă, când omul are bani, are și obiecte, însă e o copilărie să aibă obiecte și să nu aibă bani. Deci lasă banii să circule, mai ales dacă NU AI BANI. Banii sunt de ciocolată și sunt tare buni și dulci.

 

Sau de plastic. Ei reprezintă un SIMBOL. Ei nu există fără reprezentarea data de noi. Gândește-te un pic. Sunt simple bucățele de materie, fără o componentă chimică specială, poate au un pic de tehnologie de securizare dar sunt făcuți din elemente simple, hârtie, plastic, refolosibile… Însă banii sunt tare râvniți, exact ca ultima bucățică de ciocolată de pe planetă. De ce îți spun asta. Faptul că tu nu ai bani nu e vina banilor. Nu e vina ta în sensul general.

 

Nu e nici măcar vina sistemului deși aici mulți vor striga la mine. Faptul că tu nu ai parte de banii ăștia buni, dulci și din ciocolată e vina ta într-un sens special. Tu nu îi vezi buni, dulci și din ciocolată. Tu îi vezi răi. Tu îi vezi prin prisma celor ce au bani și sunt răi. Tu vezi zi de zi cum bogatul desfide și umilește săracul.

 

Tu vezi asta si fără să vrei chiar simți și identifici lipsa banilor ca ceva bun, iți spui –  mai bine sărac și cinstit, sau – mai bine dorm liniștit pe perna mea simplă, sau …sau… sau… Asociezi bani unor noțiuni străine, urâte, îndeobște râvnite dar hulite și considerate anormale. Păi hai să-ți spun cât de simplu pot. Atâta timp cât tu nu înțelegi că banii sunt buni, dulci și de ciocolată și asociezi noțiunea de bani cu ceva extrem de rău, de obicei celor ce fură, mint, înșală, omoară, fac fapte reprobabile pentru tine ca om …. e foarte puțin probabil ca tu și banii să aveți o relație intimă.

 

Deci nu uita o clipă, bani sunt buni, nu au nimic de a face cu ceva rău, însă au tot de a face cu OMUL care folosește simbolistica lor, ai să citești nenumărate exemple în Biblie sau în orice scriere a oricărei religii. OMUL dă putere banului și nu banul omului. Doar banii. Nu știu tu, dar eu când am bani mă simt bine. Când nu am, mă simt rău, parcă nu mai am valoare. O să zâmbești dar mă simt ca și cum sunt mai MIC. Nu am chef de nimic și parcă ceva îmi răsună în timpane… nu am bani… nu am bani… mamă, ce nasol, ce să fac să am bani….

 

Totuși e clar că sunt același om ce nu demult cumpăram case și încasam comisioane de zeci de mii de ce-or fi fost…. Again…. SUNT ACELAȘI OM. Tu înțelegi ce spun??? Sau trebuie să strig mai tare??? Indiferent dacă acum ai sau nu bani, indiferent dacă ai mai avut sau nu ai avut niciodată, valoarea ta, imaginea ta în ochii tăi și ai semenilor tăi constă în lucruri ce nu au nici o legătură cu banii. Îmi povestea o feminină mai demult că dacă ar face dragoste pe un purcoi de bani ar avea orgasm instantaneu. Am râs amândoi, eu uimit de nebunica din ea, ea zăpăcită de idee în general.

 

Nu demult mă sună din Spania. Se căsătorise cu un oacheș frumos, multimilionar, innamorat instantaneu de feminina mioritică, ba chiar făceau un cuplu de basm și nu mai dura mult și se și înmulțeau, îi simțeam bucuria printre cuvinte dar drăcușorul din mine era curios… O întreb… și orgasm, nimic, nimic??? Ea uitând de discuția noastră inițială îmi mărturisește că e un amant super, ba chiar nebunica cum o știam strecoară printre dinți că parcă are gust de român. Trec peste acel ”parcă” și îi aduc aminte de fantezia ei. Aaaaaaaaaaaaa, zice, asta CONTEAZĂ cel mai puțin, chiar nu-mi pasă, zice, am și uitat, vai, cum de ți-ai adus aminte????

 

Evident adevărul e poate la jumătate dar uite că banii chiar nu contează, indiferent ce-ți imaginezi acum despre ce o să faci când vei avea bani, te sfătuiesc s-o faci, cu sau fără bani. DOAR banii pot face asta sau aia –  nu există, doar atunci când voi avea bani voi putea fi fericit –  nu există. Exiști tu aici și acum, cu sau fără bani, dar aș preferă fără false iluzii legate de bani. Iubești? Există o relație EXTRAORDINARĂ între dragoste și bani.

 

Nu are blogul asta foi cât aș vrea să dezvolt asta. Fi atent pentru că e extrem de simplu. S-a dovedit științific și îndeobște s-a lăsat cu limbă de moarte între generații indiferent de cultură sau religie. Pentru a iubi ceva pe pământul ăsta e necesar în primul rând să te iubești pe tine. Pentru a te iubi pe tine înseamnă ca tu și cu tine, în forul tău interior, să cazi de acord. Cu cât mai multe lucruri. Lucruri simple ca de exemplu, sunt frumos, dacă nu frumos, atunci plăcut. Mamei mele nu îi e rușine cu mine. Oamenii când mă întâlnesc le face plăcere să vorbească cu mine.

 

Sunt deștept, dacă nu chiar Einstein, sigur nu sunt prost, chiar dacă am făcut prostii în viața mea, tu asta care mă privești întrebător din oglindă, află că acele prostii au fost necesare și utile, și acum sunt sigur că sunt SUPER. Pentru că sunt atât de SUPER sunt convins că MERIT tot ce e mai bun de la viață. Cele rele ce viață mi le-a dat au fost doar accidente, mai mult sau mai puțin tot vina prostiilor de mai sus care DE FAPT și DE DREPT NU mă reprezintă, ele reprezintă doar traseul, calea, drumul necesar câștigării experienței.

 

Și pentru că știi că MERIȚI tot ce e mai bun pe pământul ăsta, evident banii nu vor întârzia să apară. Dar când straturi de trecut presărat cu deziluzii se aștern pe sufletul tău și dai apă la moară vocii interioare ce-ți spune să renunți, ce vrea să te convingă că nu MERIȚI nimic, că nu ești destul de bun pentru dragostea unei femei, pentru ultimul model de Lamborghini, pentru liniște și armonie…. ei bine, atunci și numai atunci ajungi să te disprețuiești, te strecori că o umbră fugară prin viață, de obicei uimit și covârșit când OMUL din tine tresare și suspină la vocea altui OM ce vede din afară valoarea ta.

 

Ca să ai bani, mereu, pentru totdeauna, trebuie neapărat să înveți să iubești … o gâza, o floare, o amintire dureroasă, o scânteie de surâs, un vers de jale, un om ca și tine…. dar mai presus de orice, pe tine însuți, la adevărata ta valoare… Cu drag, Cristian   

6 Responses to “Cum sa ai bani, mereu, pentru totdeauna.”
  1. Stan Victor says:
  2. Tarcatu Gabi says:
  3. Lili Stirbu says:
  4. silviu says:

Leave a Reply

Your email address will not be published.